Houtketel Sukom R18

Marke: Sukom
|
€1.610,74 exkl. MwSt.
€1.949,00 Inkl. MwSt.
Auf Lager
1-3 dagen
Bestellt für counting..., morgen zu Hause
Ergänzende Produkte
Informationen

Sukom R type ketels met een vermogensbereik van 15-80 kW zijn voornamelijk bedoeld voor het verbranden van vaste brandstof (hout, kolen) die handmatig wordt ingebracht door de ruime middelste deur op de ketel. Ook de middelste deuren zijn voorzien van een opening voor de installatie van een pellet-, stookolie- of gasbrander. Dit geeft de ketel praktisch variatie voor het verbranden van verschillende brandstoffen, evenals een zeer eenvoudige verandering in het type brandstof dat wordt gebruikt. De Sukom R ketels voldoen volledig aan de Europese EN 303-5. Zijn eco design ready, en Servische norm SRPS

De ketel is gemaakt als een drie-passage met een enkele watergekoelde scheidingswand en een pijpbalk, wat betekent dat de verbrandingsgassen drie keer langs de waterruimte gaan, zodat ze maximaal warmte aan het water geven. De eerste warmtewisseling wordt uitgevoerd in de verbrandingskamer, meestal door de methode van straling, over een groot gebied van het verbrandingsgebied, de tweede warmte-uitwisseling door de methoden van straling en convectie in de watergekoelde ketelwand en de derde warmte-uitwisseling bevindt zich in de warmtewisselaar voordat de verbrandingsgassen de ketel verlaten en vindt voornamelijk plaats door methoden van convectie en geleiding. Het ketellichaam is goed geïsoleerd met minerale wol.

De ketel is bedoeld voor de productie van warm cv water in en 90/70ºC met een maximale werkdruk van 2,5 bar.

Door het installeren van een pellet-, stookolie- of gasbrander en het installeren van een turbulatoren in de warmtewisselaar voor een nog betere warmte-uitwisseling, kan het rendement van de ketel oplopen tot 92%.  turbulatoren worden geleverd op verzoek van de klant en maken geen integraal deel uit van de standaardlevering.

De regeling van de verbrandingslucht bij het verbranden van vaste stofbrandstof wordt uitgevoerd via een trekregelaar die de klep op de onderste deur start en zo de hoeveelheid verbrandingslucht vermindert of verhoogt. Bij gebruik van een pelletbrander, stookolie of gas wordt de hoeveelheid lucht voor verbranding geregeld door automatische brander.

De bescherming van de ketel tegen verhoogde druk wordt uitgevoerd door een veiligheidsklep die op de voorgeschreven plaats op de ketel moet geïnstalleerd worden, terwijl de beveiliging van de ketel tegen verhoogde temperaturen wordt uitgevoerd door een veiligheidswarmtewisselaar te installeren die, indien nodig, de ketel koelt.

Didn't find what you're looking for?
Lassen Sie uns helfen!
Durch die Nutzung unserer Webseite stimmen Sie dem Gebrauch von Cookies zur Verbesserung dieser Seite zu. Diese Nachricht Ausblenden Für weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »