Mikoterm eCompact 16KW

Marke: Mikoterm
|
€884,26 €718,97 exkl. MwSt.
€869,95 Inkl. MwSt.
Auf Lager
1-2 dagen
Bestellt für counting..., morgen zu Hause
Artikelnummer eC16
EAN EAN 7141211281130
Informationen

Mikoterm , elektrische CV-ketels met CPU

Betrouwbaar verwarmen van uw verwarmingswater op basis van elektriciteit, ter vervanging van uw huidige gasgestookte cv-ketel. Mikoterm maakt het mogelijk! Dit is een elektrische cv-ketel die u in de plaats van uw huidige gasgestookte cv-ketel kunt ophangen. Aanpassingen in de leidingen zijn hier niet voor nodig.  Lees hier meer over de toepassing en kenmerken van een elektrische cv-ketel.

De  elektrische cv-ketels zijn gemaakt als een complete miniketelruimte - onder de beplating bevindt zich een A label pomp met drie snelheden, expansievat, veiligheids- en ontlastingsklep en andere apparatuur die nodig is voor zelfinstallatie op het verwarmingssysteem.

Het apparaat werkt volledig stil (stille relais) en het vermogen wordt aangepast aan de eis van de thermostaat, in stappen van 1,5, 2, 2,7kW afhankelijk van model, Dit zorgt voor het inschakelen van het minste vermogen voor een bepaald verbruik.

 

Werking

Mikoterm eCompact is uitgerust met een interne boiler. Het water in deze boiler wordt opgewarmd en circuleert constant door de leidingen van de hierop aangesloten verwarmingselementen. In tegenstelling tot met een gasgestookte cv-ketel heeft u niet te maken met gas en zijn gevaren ten gevolge van rookgasafvoer uitgesloten.  

LET OP! Dit product wordt specifiek gebruikt voor de bereiding van warmwater voor de verwarming en voorziet dus niet in warm tapwater voor de douche. Voor de bereiding van warm tapwater is een indirect gestookte boiler, elektrische boiler of doorstoom boiler een goede oplossing.

Voordelen

 • Elegant design
 • Hoog veiligheidsniveau
 • Gemakkelijk aan te sluiten
 • Eenvoudige besturing
 • Geen gevaar met rookgassen
 • Slijt nauwelijks, minder onderhoud
 • In laag als hoog temperatuur systeem in te zetten 30-80 graden instelbaar.
 • Dit model is ontworpen voor installatie in een wanddikte van 140 mm minimaal. Het elegante exterieurontwerp en een zeer gemakkelijke en duidelijke toegang tot interne componenten scheidt de ketel van de concurrentie.

 

Stroomaansluiting

Verder is er voldoende elektrische capaciteit nodig voor de werking van de Mikoterm elektrische cv ketels. Hier heeft u een 1fase aansluiting of 3 fase aansluiting voor nodig. Werkt op een spanning van 230V of 400V. De zekering dient groot genoeg te zijn.

Besturing

Deze elektrische cv ketels behoren tot de topklasse in het segment. De complete besturing van deze ketel word door de CPU controller gedaan en via het grote LCD display word alle informatie over de werking weergegeven. De CPU unit beschikt over vele mogelijkheden voor de ketel en het complete cv systeem. Het LCD display geeft groot gebruiksgemak. Het is erg eenvoudig om instellingen aan te passen met de 4 soft Touch knoppen. Er zijn 2 opties voor verwarmen: de normale mode en de antivries mode. Door goed onderzoek is dit model erg makkelijk te installeren in het CV systeem.

Beveiligingen

Er zij 4 beveiligingen in deze elektrische cv ketel.

 1. CPU unit controleert alle waardes en reageert daar op.
 2. Geeft alarm meldingen als iets niet naar behoren functioneert.
 3. CPU unit schakelt onderdelen aan of uit indien nodig.
 4. Als een onderdeel van de ketel niet werk zal de hoofdschakelaar uitschakelen.
Didn't find what you're looking for?
Lassen Sie uns helfen!
Durch die Nutzung unserer Webseite stimmen Sie dem Gebrauch von Cookies zur Verbesserung dieser Seite zu. Diese Nachricht Ausblenden Für weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »