Mikoterm eCompact 6KW

Merk: Mikoterm
|
€793,35 €628,06 Excl. btw
€759,95 Incl. btw
Op voorraad
1-2
Voor counting... uur besteld, morgen in huis
Artikelcode ec6
EAN EAN 7141211281185
Informatie

Mikoterm eCompact, elektrische CV-ketel met CPU, inbouw model speciaal voor vloerverwarming.

Betrouwbaar verwarmen van uw verwarmingswater op basis van elektriciteit, ter vervanging van uw huidige gasgestookte cv-ketel. Mikoterm eCompact maakt het mogelijk! Dit is een elektrische cv-ketel die u in de plaats van uw huidige gasgestookte cv-ketel kunt installeren.

Dit model is speciaal ontwikkeld voor de groeiende vraag naar vloerverwarming, is te plaatsen in de wand ( inbouw diepte minimaal 14cm) en er kunnen tot 5 groepen vloerverwarming gehuisvest worden in de behuizing van de eCompact. verder is er ook geen extra cv pomp nodig of expansievat.

De eCompact elektrische cv-ketel is gemaakt als een complete miniketelruimte - onder de beplating bevindt zich een A label pomp met drie snelheden, expansievat, veiligheids- en overstortklep en andere apparatuur die nodig is voor installatie op het systeem.

Het apparaat werkt volledig stil (stille relais) en het vermogen wordt aangepast aan de eis van de thermostaat, in stappen van 1,5, 2, 2,7kW afhankelijk van model, Dit zorgt voor het inschakelen van het minste vermogen voor een bepaald verbruik.

 

Werking

Mikoterm eCompact is uitgerust met een interne boiler van 10 liter. Het water in deze boiler wordt opgewarmd en circuleert constant door de leidingen van de hierop aangesloten verwarming. In tegenstelling tot met een gasgestookte cv-ketel heeft u niet te maken met gas en zijn gevaren ten gevolge van rookgasafvoer uitgesloten.  

LET OP! Dit product wordt specifiek gebruikt voor de bereiding van warmwater voor de verwarming en voorziet dus niet in warm tapwater voor de douche. Voor de bereiding van warm tapwater is een indirect gestookte boiler, elektrische boiler of doorstoom boiler een goede oplossing.

 

Voordelen

 • Elegant design
 • Hoog veiligheidsniveau
 • Gemakkelijk aan te sluiten
 • Eenvoudige besturing
 • Geen gevaar met rookgassen
 • Slijt nauwelijks, minder onderhoud 
 • In laag als hoog temperatuur systeem in te zetten 10-80 graden instelbaar
 • niet storing gevoelig
 • Geen rookgasafvoer nodig, overal te plaatsen
 • Geen koolmonoxide gevaar
 • Voordelig in aanschaf
 • Geen vast recht meer van de gas meter
 • Kan werken als ondersteuning / back-up van niet goed werkende warmtepomp
 • Dit model is ontworpen voor installatie in een wanddikte van 140 mm minimaal. Het elegante exterieurontwerp en een zeer gemakkelijke en duidelijke toegang tot interne componenten scheidt de ketel van de concurrentie.

 

Is dit systeem geschikt voor u?

De eCompact elektrische cv-ketels zijn er in verschillende vermogens van 6 tot 16 kw. Op basis van de warmtevraag van uw woning is te bepalen welke Mikoterm eCompact voldoende capaciteit heeft om de woning op te warmen.

 

Back-up / aanvulling voor duurzame systemen

De eCompact kan worden ingezet als back-up of booster van een cv-systeem / vloerverwarmings-systeem dat is gebaseerd op duurzame/omgevingsenergie zoals een zonnecollector of warmtepomp. Wanneer deze systemen ontoereikend blijken geeft deze het extra zetje.

 

Stroomaansluiting

Verder is er voldoende elektrische capaciteit nodig voor de werking van de Mikoterm eCompact. Hier heeft u een 1fase aansluiting 6-9kw of 3 fase aansluiting 12-16kw  voor nodig. Werkt op een spanning van 230V of 400V. De zekering dient groot genoeg te zijn.

Besturing

Deze elektrische cv ketel behoord tot de topklasse in het segment. De complete besturing van deze ketel word door de CPU controller gedaan en via het grote LCD display word alle informatie over de werking weergegeven. De CPU unit beschikt over vele mogelijkheden voor de ketel en het complete cv systeem. Het LCD display geeft groot gebruiksgemak. Het is erg eenvoudig om instellingen aan te passen met de 4 soft Touch knoppen. Er zijn 2 opties voor verwarmen: de normale mode en de antivries mode. Door goed onderzoek is dit model erg makkelijk te installeren in het CV systeem.

Beveiligingen

Er zij 4 beveiligingen in deze elektrische cv ketel.

 1. CPU unit controleert alle waardes en reageert daar op.
 2. Geeft alarm meldingen als iets niet naar behoren functioneert.
 3. CPU unit schakelt onderdelen aan of uit indien nodig.
 4. Als een onderdeel van de ketel niet werk zal de hoofdschakelaar uitschakelen.

Heeft u vragen, of hulp nodig bij het berekenen van het verwarmend vermogen.

U kunt ons bellen MA tm VR van 08:00 - 19:00, ZA 09:00 - 17:00. 085-0608876 of neem contact met ons op via het  Contact formulier  / email [email protected]

Didn't find what you're looking for?
Laat ons helpen!
Specificaties
KW 6 kW
Verwarming ’s elementen 3x 2kW
Min vermogen 2 kw
Max vermogen 6 kw
Expansie vat, Varem Italy 5 L
Overdrukventiel 3 bar
CV aansluiting 3/4
Installatie automaat 3P 16A
1 / 3 fase aansluiting 1 en 3 fase mogelijkheid 1 fase 27,3A, 3 fase 9,1A
CV Pomp, A klasse Wilo-para MSL/6-43/SC
Afmeting ketel 1200 x 400 x 160mm
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »